Medica 2019 – Čari veštačke inteligencije

Ove godine sajam Medica, koji se održava u terminu 18/21.11.2019., će otvoriti različita zanimljiva pitanja koja novo doba nosi. Jedno od njih je i to da li veštačka inteligencija, pod uslovom da se dovoljno usavrši, može zameniti visoko obučene doktore. Doktor Hajnc Vilhelm Ešer je pokušao da da odgovor na ovo pitanje, a mi vas pozivamo da nam se pridružite na putovanju u Diseldorf i zajedno sa nama pokušate da dođete do zaključka uživo.

Doktor Ešer će nas na sajmu Medica 2019 upoznati sa najnovijim softverom specijalizovanim za određivanje mogućih terapija nakon dijagnostike kancera. Softver je dizajniran tako da zameni konzilijum lekara. Napravljen je uz pomoć ogromnih baza podataka i medicinskih statistika i uzima u obzir dosadašnja iskustva. Na osnovu parametara koji lekar unese u aplikaciju, softver nudi rešenje. Naravno, Ešer i dalje stoji pri stanovištu da mašina ne može sve uraditi i da je uvek potreban doprinos lekara u proceni i finalnoj odluci.

Bez obizira na to da li će medicinski softveri da se dovoljno razviju u skorijoj budućnosti ili ne, svakako će naći primenu u praksi uz stručno vođenje lekara. Vremena do putovanja je ostalo veoma malo. Kontaktirajte nas!