Hannover Messe 2019 – ILO1 najlakše vozilo na svetu!

Svakog meseca, Državna agencija za lake konstrukcije nemačke pokrajine Baden Virtemberg, proglašava najuspešnije inovacije, a pod nazivom “ThinKing”. Na kraju godine vrši se izbor za najbolje rešenje godine, a među 12 već izabranih rešenja u prethodnom periodu. Ove godine, nagrada je pripala kompaniji “Emm! Solutions” iz Štutgrata.

Ova kompanija je napravila kompletno opremljeno vozilo, ILO1, koje ima jedno sedište i teži svega 450 kg. Svoju veoma malu težinu vozilo duguje korišćenju karbonskih i 3D printanih delova u strukturi. Do sada već četiri ILO1 vozila je licencirano za upotrebu na ulicama, a peto vozilo je u proceduri kontrole i licenciranja.

Vozilo ILO1 će biti predstavljeno u hali 5, C18 na štandu “Leichtbau BW’s” na hanoverskoj sajmu tehnike Hannover Messe 2019 početkom aprila.

Pored samog vozila, svakako je značajan i podatak da je njegova kompletna izgradnja, od razvojnog procesa do finalnog proizvoda, trajala svega 4 meseca, a zahvaljujući potpuno digitalizovanom procesnom lancu baziranom na platformi za ubrzanu inovaciju, tzv “Accelerated Innovation GmbH platform”.

Podsećamo, ove godine Hannover Messe 2019 se održava u terminu 01/05.04.2019. Mesta još uvek ima, pa su prijave za putovanje na hanoverski sajam tehnike još uvek u toku!