Salone Internzionale del Mobile 2018 – Veliki sajam nameštaja u Milanu

Pozivamo Vas da sa nama putujete u Milano na sajam Salone Internazionale del Mobile koji se održava u terminu 17/22.04.2018. Putovanje na sajam nameštaja u Milano ne treba propustiti jer ova manifestacija predstavlja pokretačku snagu u oblasti veština i kreativnosti, mesto gde se susreću proizvođači i dizajneri, mesto gde se kreacije pretvaraju u stvarnost i, naravno, mesto gde se kreira budućnost. Samo prisustvo na sajmu Salone del Mobile predstavlja referencu kako za izlagače tako i za posetioce.

Sajam nameštaja u Milanu je po prvi put održan 1961. godine sa ciljem izvozne promocije italijanskog nameštaja. Vrlo brzo, prerastao je u internacionalni sajam nameštaja i vodeći događaj u struci koji je prošle godine okupio preko 340.000 učesnika iz preko 165 zemalja. Ove godine se očekuje preko 2000 izlagača na površini od preko 200.000 kvadrata koji će prikazati proizvode i rešenja za svakodnevni život sa vizijom budućnosti obuhvatajući dizajn, tehnologiju, fleksibilnost i održivost.

Sajam Salone Internazionale del Mobile između ostalog prikazuje: spavaće sobe (tradicionalne, moderne, hotelske…), krevete (na sprat, sklopive, metalne standardne, moderne, tapacirane…), ormane (klasične, moderne, regale, ugradne, klizna i ostala vrata…), dnevne sobe i prostorije za obedovanje (tradicionalne, moderne i modularne dnevne sobe, biblioteke od raznih materijala), nameštaj za predsoblja (tradicionalni i moderni…), dečije spavaće i dnevne sobe, namenski nameštaj (od stakla, kože, kamena, mermera, koktel, radio, TV i hi-fi kabinete, tradicionalna i moderna ogledala, ormane za cipele), servir stolove na točkićima (od raznih materijala), stolove i stolice od različitih materijala raznih vrsta i namena, nameštaj od ratana, baštenski nameštaj otporan na nepovoljne vremenske uslove, tapacirani nameštaj (tradicionalne i moderne fotelje, madrace, sofe, stolice za ljuljanje…) i još mnogo toga!

Paralelno sa sajmom nameštaja se održavaju:

  • Internacionalni sajam opremanja i pribora koji je predstavljen kroz tri stilske kategorije: klasika, proizvodi dizajnirani sa akcentom na funkcionalnost, te xLux segment posvećen vanvremenskom luksuznom opusu (pribor, satovi, jastuci, koža i krzno za opremanje, tepisi, staze, tapiserije, predmeti od keramike, stakla, mermera, metala, porcelana, srebra, tekstila, voska, drveta, kućni tekstil od posteljine i čaršava do zavesa i kupatilskog tekstila…).
  • EuroCucina (tehnologija za kuhinje) izlagači će determinisati trendove opremanja budućih kuhinja koje će pre svega biti multifunkcionalno i profesionalno mesto (kuhinje i pribor za opremanje, metalne, kuhinje od drveta, lakirane, laminirane plastikom, kuhinje od kamena…).
  • International Bathroom Exhibition (izložba posvećena opremanju kupatila) će prikazati spektar proizvoda i rešenja kao odgovor na sve prisutniji zahtev tržišta za izuzetnim performansama (kupatilski nameštaj i pribor, kade, slavine, radijatori, sanitarije, saune, turska kupatila i spa, tuš kabine, zidni i podni pokrivači…).
  • SaloneSatellite je takođe jedna od pratećih manifestacija koja je posvećena mladim dizajnerima i njihovim idejama. Poseban žiri istaknutih stručnjaka iz oblasti procenjuje prijavljene radove i bira prva 3 pobednika kojima će pripasti i značajna finanasijska nagrada.

Očigledni su razlozi zašto je svakom stručnjaku od ključnog značaja da poseti navedene manifestcije. Zato Vas pozivamo da u našoj organizaciji posetite ovaj vodeći događaj u struci. Aranžman koji smo planirali podrazumeva, prema Vašem izboru, trodnevno ili petodnevno putovanje ali je moguće i da se napravi aranžman prema Vašim potrebama. Pridružite nam se na putovanju na sajam Salone Internazionale del Mobile. Prijave su u toku!