Hannover Messe 2017 – Guma od maslačka

Ove godine na sajmu Hannover Messe firma ContiTech će Vas upoznati sa najnovijim tehnološkim rešenjima od kojih su neka: izdržljivi kaiševi za linearne pogone, motorna postrojenja napravljena od gume izrađene od korena maslačka, robusne gusenice za vozila i ultra laki podni pokrivači za sektor avijacije. Ne zaboravite da u svom kalendaru rezervišete termin 24/28.04.2017. jer se baš tada odvija svetski poznati Hanoverski sajam tehnike!

Hajde da krenemo od gume napravljene od korena maslačka. Svi znamo da se do tradicionalne gume veoma teško dolazi. Ona se dobija sa farmi kaučukovog drveća koje raste samo u određenom području. Transportne veze između ovih regija i industrijskih pogona su veoma duge i podložne raznim uticajima koje uzrokuju fluktuaciju cena. Firma ContiTech je proizvevši gumu od maslačkovog korena otvorila mogućnost svim učesnicima industrije da svoje troškove smanje i time optimalizuju proizvodni proces. Maslačkova guma je našla primenu u autoindustriji, a svakako se u budućnosti može primeniti i u drugim sektorima.

Drugi posve zanimljiv proizvod ove firme je svakako podna prostirka za avione poznata pod nazivom Flightfloor Eco. Sve njene karakteristike odgovaraju zahtevima avio industrije – ne sadrži halogene elemente, otporna je na vatru i nije toksična. Veoma je zgodna za upotrebu na mestima gde je promet veliki, kao što su: kokpit, ulazi, prolazi između sedišta, toaleti i sl. Ono što ovaj izum čini genijalnim je izdržljivost i mala težina, a što doprinosi ekonomičnosti ovog rešenja kao i generalnim eko ciljevima.

Podsećamo da i ove godine, kao i svih ranijih, organizujemo posetu sajmu Hannover Messe. Mesta još ima – očekujemo vaše prijave!