Hannover Messe 2017 – Rent-a-Robot

Smisao robota, kobota i sličnih naprava je da olakšaju ljudski rad. Mogu da izvršavaju monotone ili posebno opasne zadatke vrlo pouzdano i bez pogovora. Sa finansijske strane, nije baš jednostavno pribaviti mašinu ovog tipa. Cene robota nisu nimalo naivne… Svaka firma će se zapitati šta u slučaju da kupovina ne da onakve rezultate kojima se nadala, šta ako potreba za robotom nestane, šta ako se promeni proizvodni proces i sl. Odgovore na ova pitanja naći ćete na sajmu Hannover Messe 2017.

Agencija “Robozän” će se predstaviti na Hanoverskom sajmu tehnike sa robotima koji se mogu iznajmiti. Da, dobro ste pročitali. Nove generacije radnih robota su vrlo fleksibilne i mogu se brzo programirati za razne zadatke. Kako kaže direktor agencije, možete ih koristiti kao sigurnosno osoblje ili kao radnike na kasi u supermarketu. Robote možete iznajmiti za određene zadatke, a mogućnosti je beskraj. Oni će kod Vas stići već unapred programirani, a korišćenje svakog robota ćete platiti u visini minimalne naknade za rad koja važi u Nemačkoj  €8,94.
Ciljno tržište ove agencije su pre svega mala i srednja preduzeća kojima bi ovakva ponuda znatno olakšala proces automatizacije. Ovakav pristup, ma koliko neobično zvučao, predstavlja vrlo ozbiljan projekat. Veći investitori mogu da računaju da za multifunkcionalne robote treba da plate cca €100.000 i da ih mogu koristiti sami ili iznajmljivati drugim kompanijama. Kompanija koja rentira robote po pravilu potpisuje ugovor o radu koji podrazumeva najam od minimum 6 meseci u dve smene. Usled takvog fleksibilnog pristupa broju zaposlenih “radnika” sve je veći interes za ovakvim načinom rada.
U našoj organizaciji možete posetiti HANNOVER MESSE 2017  i zajedno sa robotima projektovati svoju poslovnu budućnost!