Sajam CeBIT 2017 – Gradski eTAXI

city etaxi

Ove godine sa nestrpljenjem iščekujemo sajam CeBIT jer će doneti puno raznovrsnih inovacija upotrebljivih u različitim sferama života i poslovanja. Jedna od novina od kojih zastaje dah je svakako City eTAXI. Da, pogodili ste, radi se o taksi vozilu na električni pogon!

E-Taksi ima svega 550 kg (klasa L7e) i dizajniran je isključivo za gradsku vožnju. Posetioci CeBIT-a će imati priliku da ga izbliza vide pre nego što bude uveden u redovnu upotrebu u toku 2017. godine. Ovaj električni automobil ima tri sedišta od kojih su dva pozadi. Sedišta se mogu pomerati tako da korisnici sa sobom mogu da prevezu do 360 litara prtljaga. Auto dostiže brzinu do 90km/h što je sasvim dovoljno za gradske uslove. Baterija mu omogućava da u jednom dahu pređe od 120 do 160km i puni se za svega tri sata na brzim gradskim punjačima, tj. šest sati u kućnoj režiji.

Kako ovaj projekat pripada ACM konceptu (Adaptive City Mobility), i kako je podržan od strane nemačke vlade, svakako se neće završiti na par automobila. Planirana je i izgradnja sistema za zamenu baterija, stanica i druge potrebne infrastrukture kako bi koncept City eTaxi u celosti zaživeo.

Podsećamo, ove godine sajam CeBIT se održava od 20. do 24. marta. Tu smo da za Vas organizujemo putovanje. Mi smo se već spakovali, a vi?