Hannover Messe 2017 – Svetski sajam tehnike

Hannover Mehannovermessesse, najveći industrijski sajam u svetu, a izvesno i sa najdužom tradicijom, svoj nastanak duguje britanskoj vojnoj upravi koja je posleratne 1947. godine želela da pokrene nemačku razorenu ekonomiju. Time tadašnja Zapadna Nemačka dobija svoj vodeći sajam umesto, do tada najpopularnijeg, sajma u Lajpcigu (Istočna Nemačka).

U godinama koje slede, beleži stalan razvoj, kako u prostornom i tematskom smislu, tako i po broju izlagača i posetilaca. Originalno na ovoj manifestaciji jedna hala je bila posvećena IT industriji, ali usled ekstremne ekspanzije iste, organizatori su već 1986. godine iz industrijskog sajma Hannover Messe izdvojili potpuno novu manifestaciju posvećenu IT sektoru – sajam Cebit. Od tada do danas, tradicija je standardna – svakog marta IT eksperti, i svakog aprila eksperti iz ostalih industrijskih oblasti iz celog sveta su prisutni u Hanoveru.

Hannover Messe 2017 se održava od 24. do 28. aprila od 9 do 18 h na Hanoverskom sajmu.

Sa preko 6.500 izlagača iz celog sveta, sa 400 aplikacija industrije 4.0 (pametne fabrike), više od 1.700 predavanja i panela, uz učešće od 64% vodećih decision makers-a, 5.6 miliona poslovnih kontakata i učešća od preko 2.500 novinara iz celog sveta – to je HANNOVER MESSE!

Podsećamo da i ove godine organizujemo putovanje na Hannover Messe za Vas! Molimo da zbog izuzetne tražnje ne zaboravite da blagovremeno izvršite rezervacije. Vidimo se u Hanoveru!