Sajam CeBIT 2017 – Snoudenovo obraćanje

Edward SnowdenJedna od najkontroverznijih ličnosti ove decenije svakako jeste Edvard Snouden, a njegovo obraćanje posetiocima iz egzila u Rusiji će svakako biti poslastica koju ne treba propustiti. Pri poseti sajmu CeBIT, u utorak, 21. marta, odvojite vreme u 17:30 kako biste čuli poneku intrigantnu informaciju o američkim tajnim službama.

Biće interesantno čuti gdina Snoudena u obraćanju vezanom za rad tajnih službi u Americi, a naročito zbog neobičnog sleda događaja tokom Trampove kampanje. Naime, predsednik Tramp je tokom svoje kampanje više puta izrazio sumnju da američke tajne službe možda nisu dobro procenile i shvatile ozbiljnost ruskih sajber napada pre izbora. Ipak, i pored toga, je nakon dobijanja predsedničkih izbora, obećao punu i bezrezervu podršku ovim službama.

Nakon Trampove inauguracije, Snouden se obratio građanstvu izrazivši sumnju u Trampove namere i zaštitu privatnosti na Internetu. Tom prilikom rekao je da je došlo mračno vreme američke istorije, ali da svakako i pored toga istorija nije završena.

Biće interesantno čuti šta sve Snouden ima da podeli sa nama, a naročito imajući u vidu to da je i sam pre distribuiranja poverljivih informacija i egzila u Rusiju, radio u Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji i agenciji CIA u Americi.

Najveće uzbuđenje izaziva činjenica da ćemo biti u mogućnosti da postavljamo pitanja Edvardu Snoudenu, a kroz Fejsbuk i Tviter koristeći hašteg #ESatCGC17. Pitanja će stizati tokom intervjua što će doprineti dinamici izlaganja.

Ne zaboravite da je ove godine sajam CeBIT zakazan za period 20/24.03. Tu samo da za Vas organizujemo putovanje.