Sajam CeBIT 2017 – ProGlove inovativni startup

progloveProGlove, ili misleća rukavica, je proizvod jedne od uspešnih startup kompanija koji se fokusira na optimizaciju radnog procesa. Priča o ovom startup-u biće predstavljena u okviru izložbe SCALE11 na sajmu CeBIT u martu ove godine.

Pametna rukavica u sebi sadrži skener koji omogućava olakšanje radnih procesa. Umesto da upotrebljavaju više različitih mašina i alata, uz ProGlove, radnici odmah mogu dobiti potrebne informacije o radnom procesu koristeći senzore ugrađene u rukavicu. Tako, na primer, unapred mogu izmeriti potrebnu snagu ili temperaturu, ili mogu čitati informacije koje mašine prenose na rukavicu digitalnim putem. Na displeju, koji je zakačen na nju, mogu se pročitati sve dobijene informacije, a takođe može se izvršiti i kontrola rada, jer rukavica upozorava ako neka od procedura nije korektno urađena ili ako su napravljene greške.

Izum ProGlove je dobio nemačku nagradu za pronalazak u 2016. godini i od tada je veoma mnogo aktera industrije izrazilo interesovanje za nju. Složićete se, to je ogroman pomak za jednu firmu koja 2017. puni svega dve godine postojanja!

Podsećamo, CeBIT se ove godine odvija od 20. do 24. marta. Planirajte posetu partnerima blagovremeno, a organizaciju putovanja prepustite nama. Program putovanja na sajam možete preuzeti OVDE.