Sajam CeBIT 2017 – Lunchit inovativni startup

startup1Kako ove godine sajam CeBIT u okviru izložbe SCALE11 ugošćava više uspešnih startup-ova, koristimo priliku da Vam predstavimo firmu Lunchit, koja daje potpuno novu mogućnost za pribavljanje obroka tokom radnog vremena. Naime, ne radi se ni o kakvoj dostavi, niti o firmi koja predstavlja različite restorane, već o mobilnoj aplikaciji koja nudi uštedu zaposlenima i firmama.

Glavna ideja iza aplikacije Lunchit vezana je za promociju obroka bez taksi. Vizija kreatora aplikacije je da ljudi koji vredno rade treba da budu u mogućnosti da što više svoje zarade sačuvaju, a ne da je potroše bespotrebno na skupe ručkove tokom radnog vremena. Pored zaposlenih, ova aplikacija nudi uštede i poslodavcima, jer na ovaj način mogu odbiti takse na obroke od poreza koji plaća kompanija. Nemački poslodavci su uvideli logiku u svemu ovome i oberučke prihvatili projekat.

Lunchit funkcioniše na sledeći način: zaposleni odabere restoran gde želi da ruča, nakon ručka fotografiše račun svojim pametnim telefonom i pusti kompaniju Lunchit da se pobrine o svemu drugom.  Na kraju svakog meseca, poslodavac dobije račun koji je prepoznat od strane Nemačke poreske uprave i koji omogućava firmi da novac vrati zaposlenom i istovremeno umanji svoje takse. Zaposleni na ovaj način mogu uštedeti i do 120 eur mesečno.

Iako bi kod nas ovakva aplikacija bila na klimavim nogama, zbog malih dozvoljenih reprezentacionih troškova koji se knjigovodstveno mogu uvažiti a da poslodavac ne plati dodatne takse, svakako je ideja lepa i podstiče na razmišljanje.

Podsećamo, ove godine, sajam CeBIT odvija u terminu 20/24.03.2017 i mesta još uvek ima. Kontaktirajte nas kako bismo za Vas organizovali putovanje!