Sajam CeBIT 2017 – Zhong An osiguranje inovativni startup

scale11 Oblast osiguranja obično percipiramo kao repetitivnu delatnost, bez mnogo prostora za kreaciju. Kineska startup kompanija Zhong An će se ove godine predstaviti na sajmu Cebit u okviru izložbe SCALE11 i dokazati suprotno. Maksimalno koristeći prednosti IT industrije i činjenicu da se finansijski sektor jako brzo razvija kroz digitalizaciju, zapravo mnogo puta brže od bilo kog drugog poslovnog sektora, ova firma se svrstala u sam vrh fintech kompanija.

Firma Zhong An posluje bez ijednog papira, nema kancelarije niti zaposlene predstavnike. Ona sav svoj posao obavlja online i pri tome zarađuje veoma mnogo novca. Njena procenjena vrednost je 8 biliona američkih dolara, a uslužuje oko 370 miliona klijenata. Pravu inovaciju predstavljaju online proizvodi koje ona nudi. Pored klasičnog osiguranja nudi više od 200 tipova polisa koje su jedinstvene na tržištu.

Tako je, na primer, svojim klijentima, kompanija Zhong An nudila da kupe polise osiguranja za kompenzaciju ako tokom leta temperatura u Kini premaši 37°C. Ili, npr., 2014. za vreme svetskog prvenstva, ponudila je polisu osiguranja od preteranog pijanstva za fanove koji su gledali utakmice i obećala da će nadoknaditi troškove hospitalizacije ukoliko do osiguranog slučaja dođe. Za putnike koji putuju avionom, obezbedila je kupone koje klijenti u slučaju kašnjenja leta mogu korisiti za kupovinu pića i hrane na aerodromima.

Uz digitalni pristup u analizi ogromnog broja podataka i online marketing, prostor za kreiranje novih proizvoda se nikada ne sužava, a lista neobičnih polisa osiguranja se samo proširuje. Biće zanimljivo videti šta i kako će se događati sa ovom osiguravajućom kućom u budućnosti.

Podsećamo, prijave za putovanje na sajam CeBIT su u toku. Molimo kontaktirajte nas blagovremeno, kako bismo rezervisali mesto za Vas!