Sajam CeBIT 2017 – Japan kao počasni gost

japanKako je ove godine glavna tema sajma CeBIT digitalizacija poslovanja i svakodnevice, ko bi mogao biti bolji partner za otvaranje sajma od Japana? Pored nemačke kancelarke Angele Merkel, na otvaranju CeBIT-a pridružiće nam se premijer Japana Shinzo Abe. Japanski ambasador Takeshi Yagi, je potvrdio učešće premijera na CeBIT-u.

Japan je veoma značajan nemački partner u trgovini – da budemo precizniji, drugi po veličini u Aziji. Na sajmu CeBIT ovu zemlju će predstavljati oko 120 firmi izlagača koje će nam ponuditi uvid u digitalnu budućnost. Upoznaće nas sa humanoidnim robotima, inteligentnim protezama, digitalnim medicinskim radnicima… Gdin Hitoshi Masuda će nam u sredu 22.03.2017. prezentirati čitav spektar digitalnih aplikacija od kojih će nas, sigurno, mnoge ostaviti bez teksta.

IT industrija se u Nemačkoj dobro razvija, a kako napominje Bernhard Rohleder, CEO udruženja Nemačke IT industrije “Bitkom”. Očekivani rast sledeće godine je umerenih 1,2%, što u novcu iznosi oko 162,4 biliona evra. Naravno, kako je Nemačka vodeća ekonomska sila u Evropi, može se smatrati da rast njene IT industrije povratno utiče na rast IT industrija i u drugim zemljama Evrope, pa i na našu zemlju.

Podsećamo, ove godine, sajam CeBIT će se fokusirati na centralne teme digitalizacije uz brojne prednosti i izazove koje ona donosi i sa kojima ćemo se u budućnosti suočavati. Danas, kada je granica između čoveka i mašine samo bleda linija, društvena i etička pitanja se sama nameću. Upravo iz tog razloga, sajam CeBIT možemo smatrati za glavni pokazatelj dolazećih trendova, koji daje smernice za razvoj čitave ekonomije i pokazatelje budućih kretanja koja će oblikovati našu realnost.

Tu smo da Vam za vas organizjemo putovanje na CeBIT. Kontaktirajte nas kako biste rezervisali mesta na vreme!