MEDICA 2016 – Posetite svetski forum medicine u Dizeldorfu!

Medica je veoma verovatno najveći svetski događaj na temu medicine koji se održava u Dizeldorfu jednom godišnje, u jesen. Ove godine Medica se održava od 14. do 17. novembra.

Ukoliko ste planiMedicarali da posetite ovu manifestaciju, najbolje bi bilo da ste se već organizovali s obzirom na to da su cene smeštaja tokom ovog događaja enormno visoke. Veoma veliki broj posetilaca radije bira da odsedne u gradovima u okolini Dizeldorfa, jer je veoma teško priuštiti putovanje sa smeštajem u Dizeldorfu, gde samo jedno noćenje može koštati preko 250.-eur!

Zašto je Medica toliko popularna, veoma je lako shvatiti ukoliko znate koje oblasti ona pokriva. S obzirom na to da je u pitanju i sajam i kongres na temu medicine, ovde se može naći sve na temu medicine, a na jednom mestu. Tu je i elektromedicina-medicinska tehnologija, laboratorijska oprema, dijagnostika, fizioterapija – ortopedska tehnika, pribor i potrošni materijal za praksu i bolnice, a pokriven je i IT sektor sa komunikacionom tehnologijom, medicinskim uslugama i istraživačkom delatnošću.

Razumljivo je zašto je Medica interesantna, ne samo snabdevačima bolnica i domova zdravlja, već i lekarima koji su zainteresovani da unaprede svoju delatnost. Ulaznica za posetu sajmu na licu mesta košta od 20.- do 159.- eur, a u zavisnosti od tipa ulaznice (dnevna, sa popustom, stalna, da li je kupljena online ili na licu mesta…) Za detalje u vezi sa ulaznicom pogledajte informacije na sajtu organizaora. Pored sajma, moguće je učestvovati i na pratećem kongresu sa workshopovima.

Svake godine, u okviru sajma Medica održava se i sajam pod nazivom Compamed. Tu se mogu videti razna stručna vrhunska tehnološka rešenja u medicinskoj tehnici koja posetiocima mogu biti od velike koristi. Compamed pokriva veoma široku tematiku: sertifikacione organizacije i organizacije za procenu – oprema za sterilne prostorije – oprema i servisi – komponente, delovi, proizvođači originalne opreme, primena kompjutera, konsultanti, dizajn, servisi za istraživanje i razvoj, elektro i elektronske komponente, filtracija, kontrola instrumenata i kvaliteta, laboratorijska oprema, oprema za proizvodnju, proizvodni servisi, materijali, sirovine-materijali, polugotovi proizvodi, kalupiranje i ekstrakcija, pakovanje, obeležavanje, štampa/bar kodiranje, sterilizacija, cevi u medicini. Svako zainteresovan za širenje znanja iz ovih oblasti će naći nešto interesantno ovde…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s