EFORT ISTANBUL 2013 – medicinski kongres na temu ortopedije

efortlogo14. kongres na temu ortopedije EFORT će ove godine biti održan u Istanbulu, u junu 2013. godine. Termin održavanja je 05-08.06.2013.

EFORT je akronim od “European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology”. To je organizacija koja povezuje sva evropska nacionalna ortopedska udruženja. Glavni cilj ove organizacije je unapređenje i razmena znanja među svetskim ortopedskim stručnjacima. Teme o kojima se raspravlja na EFORT skupovima su vezane za najnovija naučna dostignuća, prevenciju, hirurško i nehirurško lečenje oboljenja i povreda nastalih na mišićno koštanom sistemu. Akcenat skupova je na obuci i istraživanju, tako da je to i glavna svrha postojanja ove organizacije. Organizacija je osnovana 1991. u Marentinu u Italiji, i do današnjeg dana je okupila 42 nacionalna udruženja iz 43 zemlje članice, sa 6 naučnika saradnika. EFORT je neprofitna organizacija, i sva sredstva koja prikupi koriste se kako bi se uspostavile čvršće veze sa internacionalnim ortopedskim udruženjima. Više o EFORT udruženju možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu.

Ove godine, kao i svake prethodne, medicinski kongres EFORT će učesnicima doneti razne novitete iz oblasti ortopedije. Stručni program će obilovati predavanjima, radionicama i časovima koje će učesnici moći pohadjati. Cena kotizacije se kreće od 130.- do 481.- eur, a kursevi/radionice se zasebno plaćaju. Detalje u vezi sa kongresom možete mogledati na zvaničnom sajtu kongresa EFORT u Istanbulu.

Agencija TTI i ove godine organizuje putovanje na kongres EFORT. Aktuelan program možete pogledati ovde.