BAUMA MINHEN – Sajam građevinarstva koji prevazilazi sva očekivanja

baumamunich2013-e1485512165194Svi oni koji dolaze iz građevinske industrije, sigurno znaju, ali za one koji su novi u poslu ili su iz drugih razloga zainteresovani, evo opštih informacija o sajmu BAUMA koji se održava u Minhenu!

U pitanju je međunarodni stručni sajam građevinskih mašina, mašina za izradu građevinskog materijala, opreme za rudarstvo, građevinskih vozila i građevinske opreme (na sajmu se mogu videti: građevinska vozila, građevinske mašine, oprema za podizanje tereta, vozila za rukovanje materijalima, građevinske posude, metalni alat u građevinarstvu, specijalni alati, mašine, gradnja betonom, mašine za proizvodnju betona, unapred izrađene betonske jedinice, mašine za građevinske materijale, malter, gips u građevinarstvu, građevinski materijali, tehnologija zupčanika i pokretača, mehanika fluida, pribor, servisi, tehnologija testiranja, merni sistemi, regulatorna i kontrolna tehnologija, komunikaciona tehnologija, zdravlje i bezbednost na radu, navigaciona tehnologija, tehnologija pakovanja…).

Ono što je specifično u vezi sa ovim sajmom je to da se održava svake treće godine. Svi najjači igrači iz građevinske industrije su tamo, u Minhenu! Ove godine sajam se održava u terminu 15-21.04.2013., tako da ako ste zainteresovani, još nije kasno da krenete na put!

Izložbeni prostor je ogroman, sa površinom od oko 555.000 m², što čini Baumu jednim od najvećih sajmova na svetu! Domaćin sajma je Messe München International (MMI), a mesto održavanja je Messestadt Riem fairgrounds (Neue Messe München). Cena ulaznice varira od 20.- do 65.-eur, a u zavisnosti od vremena kupovine i broja dana posete sajmu.

Kako biste stekli grubu ideju o statistikama u vezi sa Baumom, evo podataka: prošli put je na sajmu izlagalo preko 3.150 izlagača, a posetilo ga 415.000 posetilaca iz više od 200 zemalja! Mislite da je to velik broj? Pa….uzmite u obzir da je ovo znatno umanjena poseta, pošto je baš u ovo vreme 2010. godine proradio vulkan na Islandu i praktično osakatio evropski avio prevoz! Ove godine posete bi trebalo da prevaziđu sva očekivanja, tako da sa neizvesnošću čekamo vesti o broju učesnika!

Ako planirate posetu Minhenu u vreme sajma Bauma, planirajte unapred! Cene avio prevoza rastu iz dana u dan, a cene smeštaja u hotelima u centru grada se kreću od preko 250.-eur za jednu noć (kada se uopšte i nađe mesto!) Planirajte unapred i budite deo svetskog građevinskog spektakla!

Da li ste posetili Baumu i kakvi su utisci?